вівторок, 26 жовтня 2010 р.

А на порозі осінь

Саме під такою назвою відбулося чергове засідання клубу ветеранів війни і праці «Зустріч», що уже третій рік діє при районній бібліотеці.
Осінь – це період зустрічей, кохання, одружень. Ця пора року в житті кожного відіграє свою роль.
Але на засіданні осінь була лише за вікном, а в залі і в душах учасників буяла весна. Весна їхньої молодості, весна їхніх спогадів.
У чарівній альтанці спогадів учасниці зустрічі згадували свою юність: перше кохання, перше побачення, освідчення, і найголовнішу подію в житті – одруження. Якими ж різними були їхні історії життя! А на екрані демонструвались фото з тих далеких, і водночас таких близьких молодих років.
Під час розповідей були і посмішки, були і сльози, адже деякі жінки вже втратили своїх коханих. І постійно звучали цифри: 30 років разом, 35 років,  40 років. Вітали і ювілярів –   Віктора Тихоновича та Зою Петрівну Шафоростових, які відсвяткували своє золоте весілля.
Завершальною сторінкою зустрічі була рубрика «Повторюємося в нащадках». На екрані демонструвались родинні фото членів клубу, їхні діти, внуки, а в декого і правнуки.
Гості щиро дякували бібліотекарям за  приємний вечір. З гарним настроєм і веселою піснею залишали вони  бібліотеку, з нетерпінням чекаючи наступної зустрічі.
Тож нехай ніколи не спорожніють і не збідніють наші серця, наші скриньки щастя, і нехай вони відкриваються назустріч один одному, дбайливо зберігаючи дорогі спогади, передаючи їх дітям й онукам з покоління в покоління.