суботу, 20 листопада 2010 р.

Згадали предків наших славних

Гучне святкування дня козацтва, яке відбувалося як по всій Україні так і у нашому районі, не залишило байдужими працівників бібліотеки. Тому і недаремно наступне засідання клубу ветеранів війни і праці «Зустріч» мало назву «Ми – нащадки козацького роду».
Бібліотекарі вдало відтворили колорит тієї далекої доби. Про часи козаччини нагадувала  виставка книг «Козацька кров пульсує та гуде»,  виставка козацької атрибутики, куліш і квас на столі, презентація слайдів за тематикою та козацькі пісні.
Наш край має величну історію. І саме селище, і кожне село багаті на цікаві історичні події. Незабутню розповідь про козацьке минуле Чорнобаївщини члени клубу почули з уст голови спілки краєзнавців Чорнобаївського району Приліпко Марії Василівни.
Друга частина засідання була гумористичною. Гості взяли участь у козацьких забавах, де і квас пили, і влучно стріляли, і анекдоти розказували, і гопак танцювали, і козацької співали. Відвідали засідання і справжні запорізькі козаки із сценкою «Як козаки бюлетені рахували».
Веселий сміх, дотепні жарти та гучні пісні лунали цілий вечір з нашого «козацького куреня». Після засідання в душах учасників безперечно залишиться світла пам'ять про славні подвиги наших предків-запорожців.
 Отож, пам’ятаємо і розкажемо дітям і внукам, що всі ми є нащадками славних українських козаків. Любімо Україну, шануймо її народ. Хай кожен з нас своїми добрими справами і вчинками доведе, що козацькому роду нема переводу!


Цікаві розповіді Марії Василівни

Козацька атрибутика

Як козаки бюлетені рахували

П'ють квас по-козацькому

Найсмішніший анекдот

Смачна цукерка, та в борошні

Переможці танцювального конкурсу