суботу, 17 грудня 2011 р.

Велич і шана українській жінці


Вже доброю традицією у  Чорнобаївській районній бібліотеці стало проведення спільного засідання клубу «Розрада» для  жінок-інвалідів та клубу ветеранів «Зустріч».
 Вдало була підібрана тема засідання - «Берегиня людства», присвячена долі жінок, адже дійсно,  у наших гостей вона нелегка.



У першій частині зібрання звеличували жінку-матір. Спочатку гості поринули у далеке дитинство, слухаючи мамину колискову у виконанні учениці Чорнобаївської дитячої школи мистецтв Лобатенко Владислави.


Потім із сумом згадували материнську долю у роки війни, куди переніс усіх присутніх викладач школи мистецтв Романенко Богдан,  зворушливо прочитавши вірш на цю тему.


 Роль матері у житті кожного неоціненна, а найбільша відрада для неї – це любов та повага дітей.  Це підтвердила пісня «Шана» у виконанні учениці дитячої школи мистецтв Черниш Тетяни. 

А як потрібно шанувати матір бібліотекарі показали за допомогою інсценізованого діалогу матері з дітьми.

Теплі слова про неньку прозвучали у власних віршах учасниці клубу «Розрада" Світлани Голомедової.
Світлим, зворушливим та прекрасним видалось це спілкування. Адже учасники пригадували  особисте життя, і не соромилися тих сліз, що були викликані в ніжних спогадах про найріднішу людину – маму.
Наступним етапом засідання була презентація книги «Українки в історії». Гості мали змогу послухати про українських жінок, які прославили нашу Батьківщину на весь світ.
Далі ведучі розповідали про особливості характеру української жінки. Розповіді підтверджувалися народними піснями у виконанні аматорів сцени Галини  Яківни Головні, Зінаїди Миколаївни та Григорія  Артемовича  Гриценків.



А працівники бібліотеки майстерно відтворили уривок із п’єси «Фараони», створивши веселий настрій у присутніх. 

Учасники зібрання, отримавши від свята масу позитивних емоцій, щиро дякували його ініціаторам та організаторам.