вівторок, 27 грудня 2011 р.

Світ народної творчості: український національний костюм

      12 грудня 2011 року в приміщенні читального залу Чорнобаївської ЦРБ відбувся урок народознавства на тему: «Український національний одяг – складова духовної культури», в якому взяли участь учні 10-х та 11-х класів Чорнобаївської гімназії з класними керівниками – О. І. Низенко та Л.М.Піддубною.

     Останніми роками спостерігається підвищення інтересу широкої громадськості до традиційного народного мистецтва. Наприклад, вишиванки користуються попитом як серед людей похилого віку, так і серед молоді. Тому працівники центральної районної бібліотеки – гол. бібліотекар А.Б.Кулик, зав. відділом В. П. Горбенко та пров. бібліотекар Н. Р.Свиденко підготували розповідь про традиційне народне вбрання, що формувалося протягом багатьох століть, його основні елементи, які мають давньослов’янське походження і беруть свої витоки з культури Київської Русі.
Проведення заходу поєднувалося зі слайдопереглядом, завдяки якому присутні мали можливість наочно познайомитись із яскравим вбранням українців та оглядом літератури за темою.