понеділок, 16 січня 2012 р.

Вони прагнуть творити


Шанувальники художнього слова Чорнобаївщини добре ознайомлені із творчістю місцевої поетеси Інни Олексієнко. Неодноразово ця талановита жінка була гостею і у Чорнобаївській центральній районній бібліотеці.
Але цього разу Інна Олексієнко презентувала творчість своїх вихованців – учасників літературної студії «Пролісок», яка діє при Малоканівецькій середній школі. Учні Чорнобаївської школи познайомилися із віршами Саші Олексієнка, Тані Пацьори, Тані Каплуненко, Анжели Очеретньої, Віки Гилім, Ірини Гилім та Аліни Гилім.
Вірші цих маленьких поетів неодноразово друкувалися в газетах, звучали по радіо, з сільських та районних сцен. Але найбільшим досягненням для діток є видання поетичних збірочок. Першою була збірка «Пролісковий цвіт». А на зустрічі присутні мали змогу познайомитися із новою збіркою – «Грайлива веселка». Ця збірочка друга, але не остання. Бо в маленьких серденьках скільки лагідних слів, і веселкових мрій, що народжуватимуться нові і нові вірші.
Нелегка дорога у їхній творчості, але всі вони мають бажання, мрії, натхнення, а головне чисте і безкорисливе серце. Вони дарують читачам свою дитячу душу.
Тож підтримайте їх, відвідайте районну бібліотеку, ознайомтесь із новими творами юних поетів, і ви отримаєте незабутні враження.