четвер, 3 травня 2012 р.

Всьому початком є любов

19 березня 2012 року в приміщені читальної зали Чорнобаївської ЦРБ проведено усний журнал на тему: «Любов – наснага, любов – журба…», на якому були присутні старшокласники Чорнобаївської гімназії.
       На цьому заході  працівники бібліотеки разом з учнями поринули до хвилюючого і невмирущого світу любові яскравих творчих особистостей, великих літераторів України, які є гордістю української нації – Івана Франка з Ольгою Рошкевич, Лесі Українки з Сергієм Мержинським, Павла Тичини з Лідією Папарук, Олени Шевгенів з Михайлом Телігою…
               Проведення усного журналу поєднувалося із слайдо-показом , у якому учні з цікавістю переглянули фото юності видатних класиків української літератури.
До уваги були представлені такі книги:
    1. Топська Н. Любов – наснага, любов – журба…[Текст ]: / Н.Топська. – Донецьк: ПП «КД «Проспект-Прес», 2007.
    2. Гундорова Т. Невідомий Іван Франко: Грані Ізмарагду [Текст ]: / Т.Гундорова. – К.: «Либідь», 2006.
    3. Теліга О. Листи. Спогади [Текст ]: / О. Теліга. – К.: Видавництво імені Олени Теліги, 2003.
    4. Томенко М. Теорія українського кохання [Текст ]: / М.Томенко. – К.: Генеза, 2010.
            Ми маємо надію, що замилування земними почуттями надзвичайно обдарованих людей і вболівання сердечним мукам, які випали на долю письменників, допоможуть старшокласникам краще осягнути глибини внутрішнього світу, захоплюючись силою горіння самовідданих сердець… Бо кохання, яке було джерелом і наснаги, і журби, опромінювало мінливим світлом все їхнє життя. Їх геніальне кохання і досі вражає своєю неповторністю і вічною таємницею, котра чаруватиме не одне покоління нащадків.