пʼятницю, 5 жовтня 2012 р.

Програма діє!


Якщо розпочато хорошу справу, то її варто продовжувати. Таку справу, а саме комп’ютеризацію бібліотек,  започатковано в Чорнобаївському районі завдяки програмі «Бібліоміст», яка допомогла оснастити комп’ютерами районну бібліотеку та 7 сільських бібліотек-філіалів.
А далі їх ініціативу перехопила місцева влада.
Знаменною подією 2012 р. для бібліотечної спільноти Чорнобаївщини стало прийняття районної програми комп’ютеризації та інформатизації публічних бібліотек району. До комп’ютеризованих  сільських бібліотек  ще з минулого року почали приєднуватись ряд СБФ - Богодухівська, Малоканівецька, Мельниківська, Вереміївська. 
 21 та 26 вересня такі безкоштовні пункти доступу громадян до всесвітньої мережі Інтернет відкрили у селах Лящівка та Крутьки.
Кошти на обладнання цих центрів виділені сільськими радами.
 На урочистостях були присутні голова районної ради О. І. Боровик, начальник відділу культури і туризму Чорнобаївської РДА Т. В. Черкас,  сільські голови  та жителі села.
Відкриття таких пунктів – це вже чотирнадцяте та п’ятнадцяте за рахунком на Чорнобаївщині, але не останнє. Керівництво району має наміри продовжувати  цей процес і надалі. В багатьох бібліотеках проводяться ремонтні роботи і в майбутньому планується їх комп’ютеризація.
Тож сподіваємось, що з часом Інтернет-послуги стануть звичайним явищем для кожної сільської бібліотеки.