понеділок, 17 грудня 2012 р.

Бойова і трудова слава Чорнобаївщини



Багата на події історія Чорнобаївщини, її культурне надбання, видатні постаті викликають неабиякий інтерес у жителів.
Понад 16 тисяч мешканців району боролися на фронтах Великої Вітчизняної війни. Вісім із них отримали Золоті Зірки Героя, двоє стали повними кавалерами ордена Слави, кожен четвертий нагороджений орденами і медалями. За вагомі виробничі здобутки тринадцять трудівників удостоєні звання Героя Соціалістичної Праці. Два наших земляки мають Зірки Героя України.
Про життєвий шлях цих відомих людей написав талановитий автор, кандидат історичних наук Григорій Володимирович Суховершко.
           3 грудня на спільному засіданні клубу жінок-інвалідів «Розрада» та клубу ветеранів війни і праці «Зустріч» у районній бібліотеці відбулася презентація цієї книги.
 Книга «Їх долі героїчні»  призначена для того, щоб залишити навічно в пам’яті поколінь непересічні образи наших земляків, які уславили своїми долями рідний край.
Детально про автора та історію написання книги розповів гостям відомий краєзнавець Василь Олексійович Гарната.
Далі бібліотекарі познайомили глядачів із окремими розділами книги та з її головними персонажами. Усі розповіді супроводжувалися слайд-показом.
Із задоволенням учасники слухали чудові поезії талановитої письменниці із Богодухівки Ніни Гусак.
А «родзинкою» свята був виступ народного аматорського колективу «Веселі молодички», які ще раз довели, що не перевелися таланти на Чорнобаївській землі.
З піднесеним настроєм і словами вдячності залишали гості бібліотеку. А ми з нетерпінням чекаємо наступної зустрічі з ними.