понеділок, 15 квітня 2013 р.

Урок патріотизму



           Про подвиги наших земляків на афганській землі повідали працівники  районної бібліотеки для дітей учням гімназії.
            На заході були присутні очевидці тих лихоліть, учасників бойових дій: Батурін Юрій Володимирович,  Пилипенко Олександр Іванович, Назаров Віктор Олексійович, Сьомін Володимир Васильович.  
 Затамувавши подих, діти вслухалися в спогади учасників про їхнє нелегке солдатське життя, переглянули відеоролик фронтових днів в Афганістані.
 Війна навчила їх цінувати дружбу, порядність, цінувати саме життя, як найбільшу радість. І сьогодні  вони не втратили вміння дружити, допомагати, співчувати, любити, чесно виконувати свій громадянський обов’язок.… А скупі чоловічі сльози не один раз зрошували лице. Бойові побратими згадали своїх загиблих земляків.
З нашого району у цій кривавій війні брали участь 126 юнаків, 5 з них загинули. Біля фотографій  загиблих юнаків їх побратими запалили свічки. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять про загиблих.
Покоління воїнів-афганців пройшло кривавими дорогами афганської війни, залишаючи на них життя і біль втрат. Ми це  пам’ятаємо. І підтвердження цього сотні пам’ятних знаків на усій українській землі.
На  закінчення свята діти подарували воїнам-афганцям подарунки, брали автографи, фотографувались.