понеділок, 15 квітня 2013 р.

Українську мову знай, гарно й чемно розмовляй



Це свято  21 лютого відзначають усі народи. Святкуємо його і ми, українці.  Наші предки залишили нам у спадок найбільше,  найсвятіше  і найдорожче багатство – слово.  Оте калинове і джерельне рідне слово, яке протягом віків передавалося від батьків до дітей, як вічний оберіг національної культури, історії, духовності.

        «Українську мову знай, гарно й чемно розмовляй» під такою назвою пройшов мовознавчий турнір  в районній бібліотеці для дітей. Учасники команди «Кмітливі», учні  6-а класу, та команди «Допитливі», учні  7-б класу, гімназії. Діти перевіряли свої знання української мови в різноманітних конкурсах: Редактор, Всезнайко, Шифрувальник, Афоризми,Придумай слово, Інтелектуал та інші.

   Учасники мовознавчого турніру не тільки грали, але й набирались знань, адже сучасному учневі необхідні ерудиція, начитаність, широкий кругозір. Тільки від читаючих громадян можна чекати досягнень в науці, техніці, літературі і мистецтву. Хотілося б відзначити активних учасників Буценко Аліна, Гриценко Каріна, Конограй Настя, Панаско Оля, Вовк Аня, Дробітько Катя, Ковба Руслан, Валова Настя, Баранова Катя. А піддержували своїх друзів юні вболівальники – учні 5-б класу. Хотілося подякувати Палію Максиму, Провозюку Жені, Піддубній Сніжані, Брагінцю Андрію за їхню підтримку.

  Любімо ж її, шануймо і навчаймося говорити нею вільно, гарно й правильно. Поки жива мова-народ живий, носій цієї мови.