вівторок, 23 квітня 2013 р.

День поезії в бібліотеці


8 квітня 2013 року в приміщенні читальної зали Чорнобаївської ЦРБ  до Всесвітнього дня поезії проведено чергове засідання літературного клубу «Слово»: «На висоті окрилених сердець», на якому були присутні учні 10-А класу Чорнобаївської гімназії.


На цьому заході працівники центральної районної бібліотеки познайомили учнів із творчими здобутками поетів Чорнобаївщини. Провели зустріч з поетами-земляками Н.Г.Гусак з с. Богодухівки, О.М.Протас та В.С. Тараненко з селища Чорнобай.   Розповіли учням про творчість інших поетів-земляків: І.В.Олексієнко з с. Малі Канівці, Н.В.Лось з с. Скородистик, В.П.Приза з с. Крутьки, Г.В.Черненко (Маслюкевич) з с. Велика Бурімка, С.В.Савченка з с.Вереміївка.
Присутні гості коротенько розповіли учням про себе, свої творчі здобутки, творчі плани на майбутнє. Ніна Григорівна Гусак подарувала на пам’ять учням та бібліотеці свою збірку віршів «Скрижалі серця».
Проведення заходу поєднувалося зі слайдо-переглядом, на якому були продемонстровані портрети наших поетів-земляків, фотографії-ілюстрації до віршів Н.Г.Гусак, В.С.Тараненко, Н.Лось.
  До уваги присутніх була представлена виставка книг місцевих поетів: «Поезія -  це стан душі».