середу, 11 вересня 2013 р.

Державність, народжена у Київській купелі

   Святкування 1025-річчя  хрещення Київської Русі на Чорнобаївщині  об’єднало віруючих різних конфесій. Працівниками районної бібліотеки підготовлено  вечір духовності «Державність, народжена у Київській купелі». Урочистості пройшли в районному Будинку культури за участі керівництва району, представників всіх релігійних конфесій та громадськості Чорнобаївщини.
   Учасники святкового зібрання переглянули документальний фільм про  становлення  християнства на Русі, а короткий екскурс в історію будівництва храмів на Чорнобаївщині переконливо засвідчив, що наш рідний край благословенний на  благі справи. Адже у багатьох селах району за кошти спонсорів та віруючих побудовано  культові споруди.   
   З вітальним словом до громади звернулися заступник голови райдержадміністрації Т. В.Черкас  та церковнослужителі нашого району,  представники різних конфесій, звучали пісні про найголовніші християнські заповіді. Закінчився захід молитвою за Україну та український народ.
   Вечір духовності об’єднав присутніх трепетною вірою у добро, любов та слово Боже. І кожен зміг відчути духовне споріднення спадкоємності тисячолітньої історії нашої держави.
   В  районній бібліотеці до уваги користувачів презентовано  книжкову  виставку  «Святині нашого народу» та викладку літератури «Християнство: віхи історії».