середу, 11 вересня 2013 р.

Велич сили і краси



  Уже 22-й рік поспіль Чорнобаївщина щедро вітає учасників та гостей Всеукраїнського свята богатирської сили на призи пам’яті І. М. Піддубного в с. Красенівка.   Це спортивно-мистецьке свято – справжнє національне дійство, де можна не лише продемонструвати силу, а й побачити красу народної творчості, традицій та звичаїв.
   Працівниками відділу краєзнавчо-туристичної та інформаційно-видавничої роботи ЦРБ підготовлено буклет «Всеукраїнське свято богатирської сили на призи пам’яті І. Піддубного 2013», краєзнавець М. В. Приліпко провела ряд екскурсій до сільського музею імені видатного земляка.
   Особливою окрасою заходу стала виставка робіт народних талантів краю «Творчі джерела Чорнобаївщини», організовували яку працівники Чорнобаївської районної бібліотеки. Виставка вражала своєю самобутністю і багатожанровістю. На ній були представлені українська вишивка, килимарство, в’язання гачком та спицями, різьба по дереву, соломоплетіння та вироби з лози, бісероплетіння, виготовлення сувенірів із різноманітного матеріалу та багато іншого. Кожна представлена композиція була краща одна за одну. Хвилю натхнення подарували митці Чорнобаївщини почесним гостям свята.