середу, 23 жовтня 2013 р.

І знов козацька слава оживає...

    11 жовтня 2013 року в приміщенні читальної зали Чорнобаївської ЦРБ до Дня українського козацтва було проведено історичну годину «І понесе луна козацькеє слово», присвячену 450-річниці від дня смерті Дмитра Байди-Вишневецького, на якій були присутні учні СШ №1 10-А класу.

   Все частіше ми звертаємося до наших витоків: історії нашої країни, козацької вольниці, рідної мови. Звертаємося до минулого, щоб зрозуміти сучасне.
   Корені нашої духовності – у минулому, коли була «ненька-мати-Запорізька славна Січ». Вона – праматір української державності і реальна військово-політична сила України, яка впродовж століть протидіяла спробам турецьких султанів, кримських ханів та польської шляхти поставити український народ на колінах.
   Працівники центральної районної бібліотеки  підготували розповідь про українське козацтво, згадали славних пращурів – козаків, лицарів, непереможних силою та духом. 
  Проведення заходу поєднувалося із слайд-переглядом «Лицарі сонця». Також була представлена виставка-екскурс «Золоті сторінки козацтва».