середу, 27 листопада 2013 р.

Чорна пам'ять. Вічна пам'ять


    
   Кожна людина, як і все свідоме людство, живе у трьох вимірах: учора, сьогодні, завтра. Учора – це наша історія. Ми не знали її. А вона бездонна, невичерпна криниця духу, мудрості, перемог і страждань. Кожен народ має свою власну історію. Читаєш і подумки здригаєшся від жаху. Особливо вражають сторінки, де викарбувано слова про голод.
   До 80-ї річниці пам’яті жертв голодомору 22 листопада в приміщенні читальної зали  районної бібліотеки  для учнів 10-А та 10-Б класів загальноосвітньої школи №1 та їх керівників бібліотекарі підготували вечір-пам'ять: «Прости нас, пам'яте, прости».
  Ведучі  перегорнули сторінки історії  про страшні голодні 1932 – 1933 роки: замучених голодом, безбожно похованих, неоспіваних у молитвах. Їх розповідь супроводжували слайд-показ та відеоматеріали з цієї тематики.
    Працівники бібліотеки наголосили, що наш найсвятіший обов’язок сьогодні – берегти пам’ять про всіх тих, хто не дожив, пам’ять про тих, хто не долюбив, пам’ять про живих і ненароджених. Згадуючи одного – пам’ятаймо про мільйони. Ми впевнені – Україна пам’ятає.
   Також присутні мали змогу переглянути книжкову виставку-реквієм: «Колосок пам’яті» та куточок скорботи: «Розіп’ято мільйони без вини…». Для дітей проведено огляд літератури: «Стежини скорботи: голодомор на Україні».