середу, 25 грудня 2013 р.

Тиждень права у бібліотеці


В рамках проведення Всеукраїнського тижня права в Чорнобаївській районній бібліотеці відбувся комплекс заходів з правового виховання дітей.

  13 грудня 2013 року відбувся круглий стіл із учнями 10-А і 10-Б класу ЗОШ №1  та їх класними керівниками: «Вчимося захищати свої права» клубу «Контакт». На засідання клубу була запрошена головний спеціаліст в управлінні юстиції Копійка Інна Миколаївна.
   На цьому заході бібліотекарі ознайомили учнів з правами та обов’язками неповнолітніх під час адміністративного затримання та допиту, проаналізували правові ситуації, пов’язані з правами та обов’язками працівників міліції щодо неповнолітніх та обговорювалися такі питання, як: недоторканість особи, порядок затримання, що потрібно знати про допит і т.д. Також були використані відеоматеріали та виставка-діалог: «Розмови один на один».
  У районній бібліотеці для дітей для учнів 7-8 класів Чорнобаївської гімназії  була проведена зустріч-діалог із працівником юстиції "Ти - дитина, ти - громадянин України", на якій учні дізналися про права і обов'язки дітей, а також про види кримінальних та адміністративних правопорушень. Присутні мали змогу переглянути куточок права "Знай свої права".