пʼятницю, 14 березня 2014 р.

Ціна чужої війни

   15 лютого минула 25-а річниця виведення радянських військ із Афганістану. Того дня зустрітись з тими, хто пройшов пекельне горнило і залишився живим, та вшанувати пам'ять загиблих зібрались і члени ветеранського клубу "Зустріч", що діє при районній бібліотеці для дорослих.
   До них завітали колишні воїни-афганці А. М. Логвиненко, В. В. Сьомін, В. В. Приходько, Ю. В. Барановський. Ведучі зустрічі розповіли про нелегку службу воїнів-афганців, про ті гіркі втрати, що випали на долю рідних і поіменно назвали наших п'ятьох земляків, які загинули на чужині. Це - А. М. Прітченко, В. М. Дяченко, О. Б. татаровський, Б. Д. Гриценко, В. І. Мироненко. Їх фотопортрети були виставлені на вишитому рушнику, а біля кожного - свічка Пам'яті і чорна стрічка...
   Дивлячись на фото молоденьких юнаків, в кожного здригалось серце, а жінки раз по разу втирали сльози... Неможливо було втриматись без них і тоді, коли колишні воїни розповідали про тяжкі дні і ночі служби, втрачаючи своїх товаришів на очах...
   Директор ЦБС С. В. Мосійчук та голова клубу Л. І. Павлик подякували колишнім воїнам за розповіді, за участь у зустрічі і вручили скромні подарунки та квіти. А потім квіти і пам'ятні листівки вручили чоловікам - учасникам клубу "Зустріч", адже незабаром - день Захисника Вітчизни. 
   Для воїнів-інтернаціоналістів та ветеранів прозвучали й прекрасні музичні вітання у виконанні Романа Ковби, Анатолія Головні та Михайла Новодрана. А потім учасники зібрання разом співали пісні військової тематики. 
   В кожного, хто був на цій зустрічі, залишиться надовго в пам'яті незабутній спогад.