понеділок, 24 березня 2014 р.

Невмирущий Кобзар

В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить  ім’я великого українського поета, художника, мислителя Т.Г.Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові.
Його життя  можна вважати справжнім подвигом, його творчість – невмируща, то – святиня, якою дорожить і гордиться український народ, а ми, його нащадки, бережімо у своєму серці той всеперемагаючий вогник любові до рідної Вітчизни.       
В  рамках святкування 200-річчя з Дня народження Т.Г.Шевченка в читальній залі районної бібліотеки працівники провели для учнів загальноосвітньої школи №2 цікавий, зворушливий, захоплюючий усний журнал: «Живуть, Тарасе любий, серед нас і голос твій, і пензель твій, і слово».
Вдало  підібрані  матеріали, сторінка за сторінкою присутнім відкривались нові зворушливі факти з життя Великого Кобзаря. Переглянули  фільм, репродукції картин Т.Г.Шевченка та книжкову виставку: «Долі Кобзаревої відлунок», прослухали  пісні на слова  поета.
   Захід пройшов, як кажуть, на одному диханні, зворушив, змусив замислитись, відкрив маловідомі сторінки життя Великого Кобзаря, зацікавив заново перечитати літературну спадщину великого поета, ознайомитись з його творчістю.