вівторок, 6 травня 2014 р.

Страшні сліди залишила війна


5 травня 2014 року в приміщенні читальної зали Чорнобаївської ЦРБ для учнів старших та середніх класів Чорнобаївської гімназії відбувся вечір-вшанування: «Встеляйте квітами дороги бійцям, що мир несли в наш край», присвячений 69-річниці визволення нашої рідної землі від фашистських загарбників.
   Пам’ять... Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом.
   Минають роки. Відлітають у вічність. Але є один день, який ніколи не буде стертий із пам’яті нашого народу. Це 9 травня 1945 року – дата, яка проголосила визволення нашої рідної землі від фашистських загарбників і перемогу усього людства над злом війни. Сьогодні ми відзначаємо 69 – річницю від тоді, коли над нашою країною та усією Європою знову зійшло світле сонце миру.
   Все далі й далі відходять у минуле роки Великої Вітчизняної війни, але ніколи не згасне пам’ять про всіх тих, хто, не задумуючись, віддавав своє життя, захищаючи свій отчий край.
   Працівники центральної районної бібліотеки – головний бібліотекар А.Б.Кулик, зав. відділом обслуговування В.П.Горбенко та провідний бібліотекар Н.Р.Свиденко підготували розповідь про героїчне минуле нашого народу, велич подвигу у Великій Вітчизняній війні, щоб поглибити знання та виховати в учнів шану і повагу до тих, хто ціною свого життя здобув Перемогу. Учні мали змогу поспілкуватися із ветераном, жителькою нашого селища, яка пережила на собі жахіття війни, пройшла нацистське пекло – фабрику смерті – концтабір Аушвіц – Кривошеєю Варварою Федорівною.
   Проведення заходу поєднувалося із слайд-переглядом «Страшні сліди залишила війна» та представленою виставкою-інформацією: «Імена, які стали легендою».