пʼятницю, 23 травня 2014 р.

В гостях - талановитий краянин



Воістину багата талантами земля черкаська, що виколисала безліч достойників Духовності. Чорнобаївщина – це маленька частина тієї чудової і неповторної Черкаської землі.
   Нам завжди було і є чим і ким пишатися, особливо щирими, працьовитими, надзвичайно талановитими та яскравими особистостями, нашими земляками, до когорти яких належить Юрій Петрович Тупицький - український кінорежисер, заслужений діячем мистецтв і культури України, член Національної Спілки кінематографістів України, лауреат премії імені Михайла Старицького, лауреат обласної премії ім. Василя Симоненка, поет, прозаїк, самодіяльний композитор.
   «У ритмі серця» - під такою назвою 22 травня у Чорнобаївській районній бібліотеці відбулася зустріч старшокласників ЗОШ №1 з Юрієм Тупицьким - унікальною людиною, яка поєднала в собі стільки талантів.
   Провідний бібліотекар Свиденко Н.Р. провела коротенький екскурс в біографію письменника, розповіла про основні події його життя та творчості. А сам Юрій Петрович розповів про свій період роботи на кіностудії ім. Довженка, про знаменитих людей з якими він працював та зустрічався, про свою літературну діяльність, а також прочитав свої вірші. Перу письменника належать поетичні збірки: «Мелодія», «Семигори» , прозові книги (повісті, оповідання, новели): «Голос опівночі» , «Білі мої лебеді» , «Гріхи наші».
   «Заговорений: (хроніка одного життя)» В 2013 році вийшла збірка «Далекий поклик любові» за яку письменнику присвоєно премію ім. В. Симоненка і презентацію якої перед старшокласниками зробив сам автор.
   Захід супроводжувався слайд-переглядом та уривком із кінофільму Ю. Тупицького « В лісах під Ковелем». Вкінці зустрічі автор подарував для школи свої збірки з автографом і всі присутні сфотографувалися на згадку.