понеділок, 20 жовтня 2014 р.

Міст у світ знань

     Гамірно і цікаво було у районній бібліотеці для дітей, яка зібрала учнів 5, 7 та 8 класів Чорнобаївської гімназії, щоб розповісти про надзвичайне диво, створене людиною - книгу. Адже книга і читання - це великі вчителі і вихователі людських душ. 
    Учні почули про історію створення книги, побачили різноманітні види письма, якими володіли наші предки, дізналися про першодрукарів та про перші бібліотеки, про професію бібліотекаря та про розвиток книгодрукування в Україні.
    Ведуча розповіла про значення книги у житті кожної людини, підтверджуючи свої слова достовірними фактами та легендами. Вразили дітей і цікавинки про незвичайні бібліотеки  та книги, про нові форми роботи сучасних книгозбірень. Діти зрозуміли, що читати книгу і проводити час у бібліотеці, виявляється, зовсім не сумно, а цікаво і пізнавально.
    Такі заходи носять не тільки інформаційний характер, але й ставлять за мету виховувати у юних користувачів літературний смак, звички читати гарні книги, демонструють можливості бібліотеки, як місця для цікавого і змістовного проведення дозвілля і розвитку інтересів.