пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

Ветеранські клуби діють



   20 листопада в читальній залі районної бібліотеки пройшов районний семінар бібліотекарів та голів первинних ветеранських організацій. Тема семінару  - "Організація малих форм роботи з людьми похилого віку". 
    Перед учасниками заходу виступили заступник голови РДА – Т.В.Черкас, голова Районної ветеранської організації Р. Б. Омелечко, вони зробили аналіз сучасного стану роботи з ветеранами, розповіли про перспективи розвитку.
    Проведено презентацію ветеранських клубів в районі. Працівники Чорнобаївської районної бібліотеки представляли роботу клубу ветеранів війни і праці «Зустріч», який був створений у 2009 році спільно із відділенням соціально-побутової адаптації ветеранів війни та праці Чорнобаївського територіального центру, розказали про інноваційні форми та методи роботи із людьми похилого віку. Бібліотекар Савківської СБФ, яка має два такі клуби – «Червона калина» та «Берегиня», поділилася своїм досвідом роботи. У Малоканівецькій сільській бібліотеці-філіал діє літературний клуб «Журавка». Цікаві творчі вечори та літературно-музичні бенефіси проводить із ними місцевий бібліотекар. Презентацію роботи свого клубу «Золотий вік» підготувала бібліотекар Лихолітської книгозбірні.
     З цікавістю учасники семінару слухали виступи найактивніших голів ветеранських організацій сіл: Воронинці, Комінтерн, Лящівка, Лихоліти. З їх доповідей стало зрозуміло, наскільки важлива у роботі ветеранських організацій співпраця із місцевою владою. Поділилися виступаючі своїми досягненнями, розповіли про проблеми.
    На закінчення семінару присутні обговорили перспективи організації роботи з ветеранами в районі. Голова ветеранської організації наголосила про важливість роботи з людьми похилого віку, адже саме вони мають насущну потребу у спілкуванні, у турботі та увазі.