середу, 10 грудня 2014 р.

Свої права мають знати і діти



   24 листопада 2014 року в приміщенні читальної зали Чорнобаївської ЦРБ до Всесвітнього дня  дитини було проведено правознавчу годину на тему: «Ти теж маєш право…», на якому були присутні учні 10-А і 10-Б класів Чорнобаївської гімназії із класними керівниками.

   Працівники бібліотеки підготували розповідь про історію створення Всесвітнього дня дитини та Конвенцію ООН про права дитини та провели вікторину: «Знавці права».
   У світі – понад 2 мільярди дітей, 8 мільйонів з яких – це маленькі українці. Кожен з них народжується з правами. Кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.
   Основоположні права та свободи людини і громадянина — це правові можливості, які необхідні для існування та розвитку особи, які визнаються невід'ємними, мають бути загальними і рівними для кожного, забезпечуватись і захищатись державою в обсязі міжнародних стандартів.
   На цей захід ми запросили повідного спеціаліста служби у справах дітей  Полатайло Ніну Борисівну, яка детальніше ознайомила підлітків і навела приклади про права дітей.
   Проведення засідання поєднувалося із слайд-переглядом: «Конвенція ООН про права дитини» та представленою в читальному залі виставкою: «Права свої знай, обов’язки не забувай».