понеділок, 15 грудня 2014 р.

Серце є у кожного



5 грудня світова спільнота святкувала Міжнародний день волонтерів. Волонтерство — надзвичайно важлива складова громадянського суспільства.

Сьогодні в кожній області, кожному місті та кожному селищі нашої держави є волонтери, які на безоплатній основі допомагають всім людям, що цього потребують. Це ще раз засвідчує те, що милосердя та благодійність залишаються незмінними атрибутами життя людини в сучасних умовах.

Працівники центральної районної  бібліотеки спільно з районним товариством Червоного Хреста та  ветеранськими організаціями провели зустріч-вшанування волонтерів-ветеранів селища.
       З нагоди свята присутніх привітали голови районної й селищної рад ветеранів Раїса Омелечко і Віталій Момот, голова РОТЧХ Людмила Ковальова.

На сьогоднішній день, враховуючи політичну ситуацію, що склалася в країні, з’явилося дуже багато свідомих та активних громадян, зацікавлених у допомозі іншим, осіб, небайдужих до проблем суспільства. Тисячі людей відгукнулися на заклик допомогти армії. Навіть найменші школярі відчули себе волонтерами. Кожен пересічний громадянин мав змогу активно включитися до цього руху: здавали кошти, зносили продукти, одяг та інші необхідні речі.   Cаме про цю сторону допомоги в районі розповів секретар ГО "Чорнобаївська на­родна рада" Ана­толій Чупрун.

Ведучі свята -  провідні бібліотекарі ЦРБ Лариса Цилуйко та Валентина Олійник розповіли про історію волонтерського руху в світі та в Україні. Щирі слова вдячності звучали на адресу волонтерів-пенсіонерів за добровільну безкорисливу допомогу, яку вони надають хворим, одиноким, людям похилого віку, інвалідам, переселенцям із зони АТО. Це Шмиг Г.М.,  Ткалич М.В., Кулик Г.І., Семенова Г.М., Туманова Л.І.,  Карабан К.Р., Ольга Калита О.М., Черевик С.В., Притула Н.П., Павлик Л.І., Пономаренко Л.І, Симоненко К.А.

Захід супроводжувався мультимедійною презентацією та концертною програмою, у виконанні організатора культурно-дозвіллєвої діяльності СБК Ірини Лущик, троїстих музик СБК у складі Григорія Супруна, Миколи Толошного та Дмитра Пономаренка та  співачки, викладача ДШМ Валентини П'ятікової.