середу, 18 лютого 2015 р.

Вшанували воїнів-інтернаціоналістів



«Афганістаном зранена душа» - під такою назвою проведено 16 лютого 2015 року в приміщенні Центральної районної бібліотеки для учнів 9-11класів місцевої гімназії вечір-зустріч.
Бібліотекарі С.В Горбата та В.Г Квітка розпочали вечір розповідями про афганську війну, яка невгамовним болем залишилась у серцях багатьох співвітчизників. В читальній залі влаштовано книжкову виставку: «Афганістан - моя кривава рана». Із захватом переглянули слайдоперегляд: «Відлуння минулих боїв».
                        На зустріч були запрошені воїни-афганці: О.М Дуда, В.І Кравченко, В.В. Сьомін. Протягом години присутні разом з гостями поринали в спогади про ту страшну війну. Учасники бойових дій в Афганістані розповідали про те, як вони виконували свій інтернаціональний обов’язок, згадували своїх бойових побратимів. Згадали і тих хлопців-земляків, які не повернулися з війни, а навіки залишилися в пам’яті своїх рідних дев’ятнадцятирічними юнаками. Вшанували хвилиною мовчання героїв, які полягли в Афганістані і тих, які віддали своє життя в зоні АТО на сході нашої країни.
                       На закінчення зустрічі запрошені закликали молодь бути справжніми громадянами та патріотами своєї країни. Всім присутнім ведучі побажали щастя, миру, душевного спокою, добробуту у великому домі, який зветься – Україна.