середу, 25 лютого 2015 р.

Рік за Небесною Сотнею


     Ми сьогодні в скорботі й з вели­кою вдячністю згадуємо Героїв Небесної Сотні, котрі віддали своє життя  за волю і гідність України. Заходи по їх вшануванню відбулися у Чорнобаївській районній бібліотеці.
    18 лютого із учнями 9-Б класу місцевої гімназії та класним керівником Н. М. Сидоренко було проведено патріотичну годину «Небесна сотня. Зима, що нас змінила», на якій вшанували пам’ять борців за волю та гідність України. Бібліотекар розповіла дітям про страшні події, які трапилися в Україні рік назад, про наслідки та жертви революції гідності. Гімназисти мали змогу переглянути хвилюючі відеоролики про буремні дні майдану та Героїв Небесної сотні. З цікавістю розглядали діти і Стіну пам’яті Небесної сотні, підготовлену бібліотекарями. Згадали кожного поіменно та хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв Небесного війська.
    23 лютого в приміщенні Чорнобаївської гімназії пройшла година-реквієм: «Небесна сотня, ви тепер святі…», в якій взяли участь учні 10-А і 10-Б класів з класними керівниками Л.В.Сорокопуд та Л.В.Вільчинською.
   Працівники ЦРБ підготували розповідь про події останніх місяців 2013 і по­чатку 2014 року, які перетворилися на справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого народу. Пробудила­ся приспана роками національна свідомість людей. Захід поєднувався із відео-переглядом та представленою виставкою: «Герої не вмирають…».
  Гідність, відданість та патріотизм сьогодні засяяли новими гранями, стали сво­єрідним поштовхом для переосмислення гли­бокої суті людського буття.
  Для нас є святим обов’язком гідно вшановувати Героїв. Щоб ми пам’ятали – хто і за що загинув. Щоб ми їх не зрадили! Герої не вмирають!