вівторок, 10 лютого 2015 р.

Пишаємося земляками



        7 лютого  в приміщенні  Чорнобаївської центральної районної бібліотеки відбулася зворушлива зустріч учасників клубу ветеранів війни і праці «Зустріч» та Савківського жіночого клубу «Берегиня» з воїнами АТО. Захід відбувся за фінансової підтримки Чорнобаївського територіального центру та районної ради ветеранів.
       На засіданні було лише четверо  із тих, хто представляє наш край в буремному регіоні і боронить цілісність, свободу і незалежність України – жителі с. Богодухівка Назаренко Сергій Васильович, Павлич Олександр Васильович, чорнобаївець Винник Павло Павлович, голова ГО «Воїни АТО Черкащини» Халамейдик Олександр Володимирович. Ризикуючи власним життям, наші земляки виступили на захист суверенітету Батьківщини, мирного життя мешканців сходу. Волноваха, Дебальцеве – це місцевості, де вони тримали рубежі.
      З болем в очах бійці розповідали, що пережили за час, проведений в зоні АТО. Відповідаючи на численні запитання присутніх, гості повідали про своє ставлення до подій, до настроїв місцевих жителів Донбасу, про воєнні будні, бойових побратимів. Багато говорили про патріотизм. «Це наша земля! І ми повинні її захищати! Хто, як не ми?», - лунало з вуст бійців, кожен з яких служив саме в добровольчих батальйонах.
          Не стримуючи сліз, слухали учасники клубу чарівний голос Павла Винника.  А виконував він власні пісні про ті страшні події, які довелося пережити бійцеві. У всіх  склалось таке враження, що пісні линули звідтіля, з АТО, були такими далекими і такими близькими кожному, адже в них –  жага до перемоги і неосяжне бажання кожного воїна повернутися додому живим.
Ведучі Віта Бреус, Валентина Горбенко та Лариса Келт розповіли про участь наших земляків у АТО, про волонтерську допомогу чорнобаївців, зачитали вірші та підготували хвилюючу презентацію про воєнні будні.
      Бібліотекарі та учасники засідання подарували гостям українські народні обереги,  які оберігатимуть їхнє життя, зігріватимуть теплом і любов’ю рідного дому, нагадуватимуть про вдячність односельців, а також зібрали невелику грошову допомогу.
       На днях Олександр Володимирович, голова ГО «Воїни АТО Черкащини», знову вирушатиме на  схід. І  повезе своїм друзям-побратимам подарунки від чорнобаївців. Адже працівники Чорнобаївської районної бібліотеки передали бійцям власноруч сплетену захисну сітку, а також листи та малюнки, які підготували разом із учнями 6-Б класу Чорнобаївської гімназії.
       Воїни щиро дякували за підтримку, яку їм надають земляки. Особливу подяку висловлювали Анатолію Миколайовичу Гичці, який кожного з них підтримав у скрутну хвилину. Анатолій Миколайович теж був присутній на заході і розповів про свою діяльність та про проблеми нашої армії.
      Відкритого листа до бійців АТО та власні вірші про війну зачитали учні 7-А класу гімназії Максим Дикий та Ярослав Гурин.
      Всі присутні висловили подяку і шану  бійцям зони АТО, побажання миру і обов’язково, найшвидшого їх переможного  повернення.