четвер, 12 лютого 2015 р.

Правові знання - дітям



      У рамках проведення тижня правознавства в Чорнобаївській гімназії  районною бібліотекою було організовано ряд заходів.
 Зокрема, 9 лютого бібліотекарі спільно із прес-секретарем Чорнобаївського районного суду Л.М Колісник та педагогічним колективом гімназії  влаштували круглий стіл: «Як захистити свої права». Бібліотекар районної бібліотеки для дорослих Валентина Горбенко ознайомила учнів 9-11 класів  із правами   людей. Гімназистам було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов`язки і відповідальність згідно чинного законодавства України та «Декларації прав дитини». Прес-секретар Чорнобаївського районного суду Л.М. Колісник навела життєві приклади, конкретні ситуації, які змусили замислитися учнів над необхідністю знати, поважати і виконувати закони нашої держави, адже їх незнання не звільняє від відповідальності. 
       Правова година "Правила та закони у твоєму житті" відбулася у районній бібліотеці для дітей із учнями 6-8 класів гімназії. Бібліотекар Віта Бреус повідала дітям про історію виникнення правової держави, про місію Міжнародної організації об'єднаних націй, познайомила із загальною декларацією прав людини. Учні подивилися відеоролик про права і обов'язки дитини, а на закріплення матеріалу розглянули цікаві ситуації із життя. 
       Мета таких заходів - допомогти дітям усвідомити власні права, закликати до дотримання  обов'язків, виховувати почуття любові та поваги до членів сім’ї, родини, а також відповідальності перед державою.