понеділок, 23 березня 2015 р.

Івану Ле складаєм шану



«Івану Ле складаєм шану» - саме під такою назвою 17 березня в районній бібліотеці було проведено літературну зустріч за участю заступника голови райдержадміністрації Тамари Василівни Черкас, місцевих поетів, бібліотечних працівників, представників громадських організацій.
     Ведучі заходу коротко ознайомили гостей з біографією і творчістю письменника. Розповідь поєднувалася із слайд-переглядом.
     В підготовці до відзначення 120-річниці від дня народження І. Ле районною радою ветеранів та районною бібліотекою був оголошений конкурс на написання творів про Івана Ле.
   До журі надійшло 24 твори. На зустрічі були присутні люди творчого обдарування, поціновувачі творчості нашого відомого земляка, автори найкращих творів, присвячених його життєвій стежині: Ольга Миколаївна Протас, Марія Федосіївна Рибалко, Віра Степанівна Тараненко, Надія Миколаївна Федорченко, Антоніна Василівна Перехрест, Ніна Василівна Лось, Василь Гаврилович Копиця.
   Присутні ознайомились із творчими доробками авторів і були вражені їх талантами та здобутками. Працівниками районної бібліотеки до ювілею письменника видана та презентована збірка поетичних творів місцевих поетів, до якої увійшли найкращі доробки про письменника.
  Учасники засідання мали можливість поспілкуватися і послухати у виконанні авторів патріотичні, ліричні та гумористичні поетичні рядки.
   Насамкінець зустрічі Віра Степанівна Тараненко зачитала свою поезію, яку присвятила рідному краю: «Величальна нашому краю».
  Тамара Василівна Черкас, підводячи підсумок зустрічі, зазначила, що на Чорнобаївщині пам’ятають  свого земляка. Подякувала творцям за неоціненний вклад в розвиток української мови, слова та літератури, побажала не зупинятися на досягнутому, йти вперед, реалізовувати все більші і більші здобутки.