середу, 11 березня 2015 р.

Він належить вічності


    2 березня 2015 року в приміщенні читальної зали Чорнобаївської ЦРБ проведено літературний квест: «З Кобзарем понад шляхом», в якому взяли участь учні 10-А і 10-Б класів Чорнобаївської гімназії з класними керівниками Л.В.Сорокопуд та Л.В.Вільчинською.
   Наша Черкащина багата талантами. Споконвіків надихав наш край співців і літописців своєю красою, своїм багатством, мужністю і мудрістю людей. Краса нашої благодатної Черкаської землі знайшла відтворення і на сторінках відомих літературних творів, і в стрічках кінематографістів. Саме наша рідна сторона дала світові видатного поета Тараса Григоровича Шевченка. Про його життя та творчість підготували розповідь працівники ЦРБ – гол. бібліотекар А.Б.Кулик та пров. бібліотекар Н.Р.Свиденко.
    У ці березневі дні, а саме 9 березня, наближаються роковини від дня народження Тараса Шевченка. За роки свого життя поет написав незліченну кількість творів, які стали улюбленими для українців. Протягом 2014 року фонд районної бібліотеки поповнився новими книгами про відомого літературного діяча.
  Бібліограф ЦРБ В.Г.Квітка підготувала бібліографічний огляд новинок літератури: «Інформаційна Шевченкіана».
   Захід поєднувався із слайд-переглядом: «Слова, полишені нащадкам» та представленою в читальному залі виставкою-портретом: «Він належить вічності».