четвер, 2 квітня 2015 р.

Витязь невмирущого слова


       Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання. В цьому році в нашій бібліотеці він присвячений 80-ій річниці з дня народження витязя української поезії Василя Андрійовича Симоненка, його світлій пам'яті, його ніжному та палкому слову.

    З глибокою любов'ю і шаною працівники ЦРБ –  А.Б.Кулик та  Н.Р.Свиденко перегорнули сторінки життєпису великого сина України і талановитого поета Василя Симоненка. Життя його можна порівняти зі спала­хом блискавки. Таке воно було яскраве й коротке, усього 28 років. Проте ім'я добре відоме в Україні, а творчість увійшла до золотої скарбни­ці української літератури. Поетові вірші запалюють серця правдивою любов'ю до Батьківщини, до людини, пісні на слова поета зворушують глибо­кими і трепетними почуттями.
     Василь Симоненко належить до тих особистостей, що залишають пам'ять про себе на віки. Він живе у своїх творах як взірець гідності і стійкості для нас. Не померкла з літами його по­етична зоря, горить високим, чистим світлом на не­бокраї українського письменства.
    Рядки його поезії «Ти знаєш, що ти - людина?» нагадують, що кожен із нас - це особистість, яка має жити і творити, щоб залишити по собі пам'ять. Адже поетові слова були, є і будуть завжди актуальними.
   Захід поєднувався із мультимедійним оглядом: «Поет і Черкащина» та представленою в читальному залі презентацією книжкової виставки-портрета: «Витязь невмирущого слова».
30 березня 2015 року в приміщенні читальної зали Чорнобаївської ЦРБ проведено годину літературної пам’яті: «Покликання говорити правду», в якій взяли участь учні 10-А і 10-Б класів Чорнобаївської гімназії з класними керівниками Л.В.Сорокопуд та Л.В.Вільчинською.