середу, 15 квітня 2015 р.

Свято чистої краси

       14 квітня у приміщенні Чорнобаївської районної бібліотеки відбулося чергове засідання клубу ветеранів "Зустріч".  А говорили цього разу про світле християнське свято Великдень.
Ведучі Віта Бреус та Лариса Келт розповіли гостям про народні вірування та обряди, пов'язані з цим святом, відкрили секрети фарбування крашанок та познайомили гостей із цікавими рецептами великоднього хліба - паски. Інсценізацію  давнього обряду - випікання паски - для гостей відтворила Валентина Горбенко та учні Кретова Катя і Чабаненко Інна.
    Духовну бесіду з гостями провів благочинний Чорнобаївського району Української православної церкви Київського патріархату митрофорний протоієрей Орест. Він ще раз довів, що віра дає людині духовний зір, який допомагає бачити та розуміти суть того, що відбувається навколо, як і для чого все створено, яка мета життя, що правильно, а що ні, до чого треба прагнути. 
      З цікавістю присутні спостерігали  майстер-клас з розмальовування писанок у виконанні талановитого художника, викладача дитячої школи мистецтв Сергія Двірного. А бажаючі мали змогу спробувати створити власний візерунок.
     Засідання супроводжувалося яскравим слайд-переглядом. Також гості ознайомилися із книжково-ілюстративною виставкою "Свято чистої краси", створена  бібліотекарями  спільно із членами клубу.