пʼятницю, 3 липня 2015 р.

Українська молодь читає

      Бібліотеки Чорнобаївщини долучилися до Всеукраїнської акції «Українська молодь читає», ініційованій Державною бібліотекою України для юнацтва.


         Протягом травня-червня центральною районною бібліотекою для дорослих проведено анкетування «Від серця – до серця: однолітки радять», поетичні читання «Багатогранність літературної музи», де старшокласники ознайомлювались із літературною творчістю місцевих поетів, бібліовеломандрівка «Бери друга – іди в бібліотеку».
         Цікавим для юнацтва став літературний подіум «Модна книга», який супроводжувався книжковою виставкою і знайомив усіх бажаючих із літературними новинами за розділами «Ретро, або з бабусиної скриньки», «Читання на кожен день», «От-кутюр – вишукане читання», «Модні аксесуари – новинки літератури», «Зіркова мода. Що читають зірки кіно та естради». Серед сільських бібліотек проведено книжковий лабіринт «Книги, які читали твої батьки» (Тарасівська СБФ), бібліозустріч «Захоплююче читання» (Красенівська СБФ), творчі посиденьки «Читати – це круто, читати – це модно» (Лихолітська СБФ), бібліосерпантин «Книги – для молодих, активних, модних» та флеш-моб «Українська молодь читає» (Тимченківська СБФ), конкурс читців української поезії «Українська молодь читає», літературна хвилина «Книга в моєму житті» (Лящівська СБФ), конкурс юних аматорів поезії «Юні обдарування», літературний меседж “Наш край – Чорнобаївщина” (Лукашівська СБФ), акція серед підлітків та молоді «Читаємо разом. Читаємо один одному» та «Книга у моїй сім'ї» (Москаленківська СБФ) та інші.