середу, 18 листопада 2015 р.

Зустріч колишніх працівників філії швейного об’єднання «Придніпрянка»

17 листопада в приміщенні районної бібліотеки відбулася зустріч колишніх працівників філії швейного об’єднання «Придніпрянка».

На неї зібралося близько 50 ветеранів швейної галузі. До гостей свята з вітальним словом звернулися селищний голова А.О.Мірошниченко, голова районної ветеранської організації Р.Б.Омелечко та голова селищної ветеранської організації В.М.Момот.
Присутні з вдячністю згадували колишнього керівника І.В.Авраменка, пригадали історію створення фабрики. В свій час це було велике підприємство, яке забезпечувало роботою більше 200 працюючих з Чорнобаю, Великих та Малих Канівець, Богодухівки, Хрестителевого, Франківки, Тимченок, Васютинців. «Придніпрянка» мала великі потужності, виготовляла продукції на мільйони карбованців. Колектив неодноразово виходив переможцем різних змагань та конкурсів, був занесений до Книги Трудової Слави. По праці була й шана. Ольга Петрівна Гончар нагороджена орденом Трудової Слави ІІІ ст. Працівниці Чеша Ганна Ільківна, Депутат Лідія Михайлівна, Гилим Валентина Олександрівна, Лапута Ніна Федорівна були занесені на районну Дошку Пошани.

Багато років трудилися на фабриці Г.П.Кордонська. О.М.Новохатько, А.С.Чупрун, Л.М.Кириченко, Н.П.Авраменко, Є.І.Головня, М.О.Козуля та багато інших.

Згадали на зустрічі і про те, що на «Придніпрянці» працював молодіжний колектив. Багато робітниць вливалися в колектив зразу після закінчення школи. Тому до кожної з них було виділено наставника з числа найдосвідченіших майстринь. Вони не лише навчали молодь добре трудитися, а й знайомили з кращими традиціями колективу.

З сумом і болем присутні переглянули відеокадри теперішнього приміщення колись відомої фабрики. Дорога заросла бур’янами, вибиті шибки, двері, порожні кімнати, бруд і сміття навколо. Пустка … і свідчення чиєїсь безгосподарності.

Пригадали також традиції колективу, спільні екскурсійні поїздки, виступи художньої самодіяльності, виступи бригади сандружини.

На зустрічі за пропозицією Р.Б.Омелечко було обрано голову ветеранської організації колишньої «Придніпрянки».

Ведучі свята Л.Цилуйко та С.Рева на завершення побажали всім присутнім хорошого настрою, бадьорості, здоров’я і достатку.