понеділок, 15 лютого 2016 р.

Зустріч з учасниками бойових дій в Афганістані присвячена 27 річниці виводу військ з Афганістану


В цьому році минає 27 років відтоді, як війська були виведені з Афганістану. Чимало років минуло з того часу, а події в цій країні залишаються живим болем для багатьох колишніх солдатів та офіцерів, що воювали в цій війні. Літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, звеличує честь та гідність воїнів, які самовіддано виконували свій обов'язок, захищаючи бойових товаришів і мирних жителів країни.

До цієї дати для учнів 6,7,8,9,10,11 класів Чорнобаївської гімназії було проведено патріотичну годину до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших країн "Афганістан: далекий і чужий у кожній пам’яті живий" та вечір-зустріч: « На довго в пам’яті людській залишиться війна»
На заходи були запрошені учасники бойових дій в Афганістані, наші земляки: Дуда Олександр Миколайович, Палій Ігор Анатолійович, Швець Віктор Григорович, Бондаренко Валерій Григорович, які поділилися своїми спогадами про ті роки.

Працівники районних бібліотек розповіли учням про причини введення радянських військ на територію Афганістану. Будь - яка війна несе смерть, каліцтво, "вдягає" в журбу тисячі материнських сердець. У війни холодні очі, у неї свій рахунок, своя безжальна арифметика. Були названі трагічні цифри людських втрат у цій, нікому непотрібній, війні. Ведучі закликали молоде покоління пам'ятати свою історію та вшанувати пам'ять загиблих воїнів - інтернаціоналістів хвилиною мовчання.