четвер, 18 лютого 2016 р.

За чисті душі, що злетіли в небо...


Героїко-патріотична година «За чисті душі, що злетіли в небо», присвячена героїчним подвигам звичайних людей, що у вирішальний час стали на шлях боротьби за український народ, відбулася 18 лютого для бібліотечних та клубних працівників району.
Більше 350-ти років на шляху боротьби за Незалежність, український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів та дочок. Останніми в цьому довгому списку стали герої Небесної сотні. Саме їх подвигу був присвячений захід, організований працівниками Чорнобаївської центральної районної бібліотеки.

На зустріч було запрошено активних учасників Майдану, наших земляків Юрченка Василя Григоровича та Пилипенка Олександра Івановича. Їх розповіді про події на Майдані та криваві сутички, які для декого стали останніми в житті, супроводжувалися фотографіями з власних архівів та викликали цікавість.

Усі присутні низько схилили голови перед пам’яттю людей, яких було вбито у мирний цивілізований час ХХІ століття та пом’янули їх хвилиною мовчання. В знак шани та поваги перед їх подвигом поклали квіти до пам’ятника героям Небесної сотні.

Долучилися до проведення заходу Роман Ковба та Світлана Палій, пісні яких пронизливо звучали в серці кожного присутнього.

А в своєму зворушливому вірші Федорченко Н.М. закликала, щоб подвиг героїв Небесної сотні був не був марним, всі єдналися та Україна була єдиною країною.

Друга частина заходу була присвячена презентації книги Сергія Могилка «Цитати сходу», в якій зібрані реальні історії, думки, переживання очевидців війни на Донбасі, від бійців та військових журналістів до волонтерів та переселенців. А зачитані бібліотекарями цитати з книги доторкнулись душі кожного, викликали хвилювання та почуття вдячності до тих, хто самовіддано боронить кордони нашої держави на Сході.