вівторок, 23 лютого 2016 р.

В кожній хаті в Україні вареники варять нині


Україна здавна славиться своєю гостинністю, багатою і смачною кухнею. Борщі та пампушки, паляниці й галушки, вареники й ковбаси, печеня й напої з фруктів і меду відомі далеко за межами України. Наша національна кулінарія нараховує сотні рецептів. Деякі страви мають багатовікову історію такі, як наприклад, український вареник.


23 лютого в читальній залі книгозбірні відбулося чергове засідання клубу ветеранів війни і праці «Зустріч», яке було присвячене українському варенику. Учасники засідання разом з ведучими В. Бреус та В. Горбенко поринули в історію походження страви, згадали цікаві історії та випадки пов’язані з українським вареником. Кожен регіон нашої країни має свої рецепти цієї смачної страви. І як не згадати класичне гоголівське – "Ніч перед Різдвом", візит коваля Вакули до чаклуна Пацюка. Присутні переглянули відео уривок одної з найвідоміших кулінарних сцен у літературі. Працівники районної бібліотеки: Л.Цилуйко, В.Квітка, А.Кулик, О. Сємєрова підготували сценку «Фараони», в якій чоловіки готували вареники для своїх дружин, послухали гумореску Павла Глазового, як готували вареники два куми у виконанні активної учасниці клубу «Зустріч» Лідії Голиш.

Члени клубу взяли участь у конкурсах та розвагах. Із музичними вітаннями на свято завітали гості із Ірклієва. У виконанні Олега Корнієнка, працівника Ірклієвського СБК прозвучала пісня: «Вареники». Працівники бібліотеки для всіх присутніх виготовили емблему на згадку про свято. Дорогих гостей запросили до частування. І на останок побажали від щирого серця: смачного. Наші гості щиро дякували працівникам бібліотеки за приємно проведений час. З гарним настроєм і веселою піснею залишали вони нашу бібліотеку, з нетерпінням чекаючи наступної зустрічі.