середу, 9 березня 2016 р.

Слався, Тарасе великий!


Березень в Україні часто називають Шевченковим.
І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас новим і неповторним.

У день народження Тараса Шевченка для учнів місцевих навчальних закладів проведено літературно – мистецьку годину: «Шевченковими стежками Черкащини».
Змістовний та цікавий захід підготували працівники районної бібліотеки за участю талановитої молоді В. Марініної та В. Піддубної з дитячої школи мистецтв, викладач Т. Танцюра. Учні 7-Б класу гімназії І. Чабаненко, Є. Польченко взяли участь у постановці уривку із твору О. Іваненко «Тарасовими шляхами»

Бібліотекар Червоногірської СБФ Н. Федорченко присвятила вірш Тарасу Шевченку, який і прочитала для всіх присутніх на заході.

До уваги запрошених на сцені влаштована на композиція: «Слався, Тарасе великий!, яка в себе включала святковий книжковий торт, складений із творів великого Кобзаря, вишиті рушники і портрет Т. Шевченка біля якого була запалена свічка пам’яті.

Доля Тараса і доля України – невіддільні. Шевченко жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме безсмертне пророче слово, утверджуючи віковічне прагнення українського народу до волі.

Насамкінець заходу ведуча наголосила, що сьогоднішня Україна, без перебільшення, постала завдяки шевченківському незламному духу, його думкам і українському слову.

«Свою Україну любіть,

Любіть її …

Во время люте,

В остатню тяжкую минуту За неї Господа моліть!»