пʼятницю, 25 березня 2016 р.

А серце від спогадів щемить…


23 березня 2016 р. районна бібліотека для дорослих гостинно відкрила двері для колишніх працівників районного об’єднання «Сільгоспхімії».

На зустріч були запрошені ветерани, чия праця і чиї здобутки стали частиною історії нашої Чорнобаївщини.
Ведучі свята В.Горбенко та Л.Цилуйко наголосили, що більшість з них сьогодні на заслуженому відпочинку та життя продовжується, сумні спогади змінюються радісним подіями, рутинні будні – святковими зустрічами.

В таку чудову весняну пору всім присутнім приємно було відпочити від щоденних проблем, поринути спогадами у свої молоді роки, згадати історію підприємства.

У грудні 1979 року на базi "Чорнобаївської "Сiльгосптехнiки" для виконання агрохiмiчних робiт в сiльському господарствi було створене районне об’єднання «Сільгоспхімія».

Першим керівником був Хоменко Василь Антонович. Саме йому доручили очолити підприємство. Звісно, нелегко йому довелося: потрібно було набирати нові кадри, навчити, згуртувати і організувати колектив.

На момент створення «Сільгоспхімія» налічувала 257 працюючих. Це трактористи і механізатори, економісти і бухгалтери, водії і диспетчери, обліковці і лаборанти, інженери і комірники, агрономи і заправники та багато інших спеціалістів.

«Сільгоспхімія» співпрацювала з усіма сільськогосподарськими підприємствами району, постачала мінеральні добрива та засоби захисту рослин.

На підприємстві трудилися чорнобаївчани та жителі навколишніх сіл: Богодухівки, Савківки, Франківки, Бакаєвого, Ревбінець, Великих та Малих Канівець, Ірклієва, Скородистика.

Філіали підприємства були в Ірклієві, Вознесенському, Богодухівці, Великій Бурімці.

Колектив був дружнім, організованим, вміли добре і відповідально працювати, мали високі досягнення в роботі, виборювали перші місця в обласних та республіканських змаганнях. Традиційно в колективі проводилися дні «Трудової Слави», вшановували передові бригади, окремих працівників, ветеранів, ювілярів.

В 1984 р. Василь Антонович Хоменко переходить на іншу роботу – керівником райагропромпостачу, а кермо правління передає своєму наступнику – Будченку Григорію Степановичу.

Багато теплих слів на адресу керівників та колег пролунало з вуст безпосереднього організатора зустрічі, бувшого головного бухгалтера підприємства Ольги Миколаївни Калити. Саме завдяки її старанням як голови ветеранської організації «Сільгоспхімії» такі зустрічі в колективі стали традиційними.

Зі словами вітання до присутніх звернулися селищний голова А.О. Мірошниченко та голова ради ветеранів селища В.М.Момот. Вони подякували колишнім працівникам, які багато років працювали на благо людей.

На святі панувала прекрасна і щира атмосфера. Ніна Білоус, в минулому бухгалтер, прочитала свої віршовані рядки, присвячені колегам та минулим робочим будням. Було що згадати і над чим пожартувати.

Щирі слова звучали на адресу Галини Пантеліївни Хоруженко, яка нещодавно зустріла своє 85-річчя. До виходу на заслужений відпочинок, вона багато років працювала обліковцем, була поважною та шанованою людиною.

Зворушливі пісенні дарунки прозвучали з вуст Олега Корнієнка, який також із задоволенням акомпанував бажаючим поспівати.

Гостей приємно порадували виступи бібліотекарів та підготовлена презентація фотографій минулих років.

Можливо, не всіх згадали, не всі запрошені змогли відвідати зустріч. Але кожному з присутніх зустріч додала хорошого настрою, бадьорості та бажання зустрітися знову. Розходилися по домівках з відчуттям свята у душі та надією на нову зустріч.