вівторок, 27 вересня 2016 р.

Честь, відвага, мужність



19 вересня 2016 року в приміщенні читальної зали Чорнобаївської ЦРБ до Дня визволення Чорнобаївщини було проведено подорож у минуле: «Честь, відвіга, мужність», на якому були присутні учні старших класів Чорнобаївської гімназії з класними керівниками.

Працівники ЦРБ – пров. бібліотекар Н.Р.Свиденко, гол.бібліотекар А.Б.Кулик підготували розповідь про найтривожніші події, які не залишають осторонь нікого.


23 вересня ми відзначаємо 73-тю річницю визволення Чорнобаївщини від фашистських загарбників. Ми низько вклоняємось ратному подвигу захисників Вітчизни, шануємо доблесть ветеранів війни.

Понад сім мільйонів українських воїнів армії та флоту разом з бойовими побратимами інших національностей пішли на фронт. Кожен другий з уродженців України поліг в боротьбі з ворогом, захищаючи Батьківщину, а кожен другий з тих, хто залишився в живих, повернувся додому інвалідом. Україна поклала на вівтар Перемоги від восьми до десяти мільйонів людських життів.

Дорогою ціною була здобута перемога над фашизмом. Свій вклад внесли у неї і мешканці нашого району. Район дав Вітчизні сотні героїв. За мужність і відвагу їм було присвоєно звання героя Радянського Союзу, багато мешканців району нагороджені орденами та медалями.

За чотирирічний період війни загинуло 12061наших земляків.

Нові покоління згадуватимуть ту страшну війну, яка забрала в нашому районі тисячі жителів, завдала стільки лиха. Вороги хотіли перетворити наших людей у безмовних рабів. Не вийшло і не могло вийти! Але ціна Перемоги дуже висока, про це ми повинні пам’ятати.

Проведення заходу поєднувалося із слайдо-переглядом та представленою в читальному залі виставкою-спомин: «Крізь віхоли часу».