середу, 12 жовтня 2016 р.

«Якщо в квартирі газ…»

10 жовтня в центральній районній бібліотеці в рамках місячника техніки безпеки використання газу в побуті, який проходить в Чорнобаївській гімназії, для старшокласників закладу проведено зустріч із працівниками газового господарства та служби з надзвичайних ситуацій.




У нашій країні як паливо широко використовується газ - практично в кожній квартирі встановлено газові плити, водонагрівачі, опалювальні печі чи котли.
Щоб газ приносив людям лише радість і тепло, кожний член сім'ї, починаючи зі шкільного віку, мусить знати і суворо дотримуватись правил безпечного користування газом, знати, до яких наслідків призводить порушення цих правил. Майстер внутрішньобудинкової служби газового господарства Сергій Миколайович Смагоржевський ознайомив гімназистів з правилами користування газовими приладами, а також що можна і що не можна робити при виявленні витоку газу. Як вести себе у випадку пожежі, що потрібно і чого не можна робити розповів провідний інспектор Чорнобаївського районного сектору державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області – Вадим Анатолійович Галушка. Провідний фахівець цивільного захисту цієї ж служби - Залізняк Олена Іванівна розповіла про те, як вести себе в різних надзвичайних ситуаціях, куди телефонувати та як запобігти їхньому виникненню. А ще учням було роздано буклети та брошурки «Якщо в квартирі газ…».