вівторок, 11 жовтня 2016 р.

Сторінками козацької слави


Славна і багата історія нашого народу. Героїчну сторінку в неї вписали славні запорожці, степові рицарі, оборонці української землі..

14 жовтня – одне з найбільших 12 церковних свят року - свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Впродовж століть в Україні свято Покрови набуло козацького змісту та отримало другу назву – Козацька Покрова. Згідно Указу Президента України від 7 серпня 1999р 14 жовтня щорічно відзначається День українського козацтва. В 2014 року в українському суспільстві в результаті реакції на збройну агресію Росії Президент України Петро Порошенко встановив щорічно 14 жовтня відзначати — День захисника України. Та скасував святкування День захисника Вітчизни 23 лютого знаного з радянських часів, як «День Радянської Армії і Військово-Морського флоту».

Тож 10 жовтня в районній бібліотеці для дітей з учнями 6-А класу Чорнобаївської ЗОШ №1 та їх класним керівником Н.В.Кулик пройшов історичний урок: «Сторінками козацької слави», де учні мали змогу познайомитися з причинами виникнення козацтва, про походження козаків, їх традиції та звичаї, про знамениту Запорізьку Січ та острів Хортицю. Переглянули презентацію та закріпили свої знання у вікторині: «Чи знаєш ти добу козацтва?» Все частіше ми звертаємося до наших витоків: історії нашої країни, козацької вольниці, рідної мови. Звертаємося до минулого, щоб зрозуміти сучасне.