вівторок, 15 листопада 2016 р.

Світ професій: мій вибір, мій успіх

 Вдало вибери професію,
Вклади в неї свою душу,
Тоді щастя само тебе відшукає.
К.Ушинський.


Усе в житті починається з навчання. І школа ніби величезний корабель, який бере курс у порту «Дитинство» і вирушає в довге плавання аж до порту «Самостійне життя». У вас такий прекрасний вік – вік пізнання і перших самостійних рішень, вік дружби, яку проносять потім через усе життя, вік, коли у вас з’являється чимало власних проблем. І одна з них, дуже важлива - це вибір професії.

В рамках проведення тижня профорієнтації в місцевій гімназії для учнів 9 – 11 класів відбулося чергове засідання клубу: «Що? Де? Коли?» на тему

«Світ професій: мій вибір, мій успіх», яке підготували бібліотечні працівники районної бібліотеки та учні 11 – Б класу гімназії з класним керівником Н.М. Сидоренко.

На цей захід запросили провідного спеціаліста з профорієнтації районної служби зайнятості Оксану Володимирівну Давиденко, яка ознайомила старшокласників із найбільш актуальними професіями сьогодення та провела тестування.

З професію прес секретаря суду ознайомила старшокласників Л.М Колісник прес секретар Чорнобаївського районного суду, яка розповіла про обов’язки, завдання,відповідальність своєї професії.

Старшокласники та їх наставники переглянули слайд презентацію: «Вибір професії – справа свого життя», учні гімназії А.Теребій та К. Дробітько розповіли притчу про професії.

Підводячи підсумки ми переконалися , що вибір професії — це справа не одного дня. Сьогодні ми зробили початок, а вдалий вибір залежить від самих учнів.