понеділок, 6 лютого 2017 р.

Що необхідно знати дітям, щоб вміти захищати свої права?


Права людини – це одна з найсвятіших й найдорожчих людських цінностей, тому треба їх шанувати і дотримуватись, вміти відстоювати і поважати. Важливим аспектом роботи Чорнобаївської районної бібліотеки для дітей по правовому вихованню молодого покоління є захопливо і доступно розповісти дітям про їх права та обов’язки, як захистити свої права і до кого звернутись по допомогу. 

Саме з цією метою в бібліотеці з учнями 5-х класів Чорнобаївської гімназії та їх класними керівниками 6 лютого був проведений правовий лабіринт на тему "Що необхідно знати дітям, щоб вміти захищати свої права?"
Під час зустрічі діти пригадали права дитини, які закріплені в документах про права дитини, зачитували листи, які надійшли від казкових героїв про допомогу , у цікавій і доступній для дітей формі розглядали різні ситуаційні події, в якій опинилися герої казок, роз’яснювали та аналізували порушення їхніх прав, вчилися діти протистояти злу, творити добро.
Насамкінець бібліотекар побажала присутнім, щоб рівень правових знань та правова культура учнів піднялися на більш високий рівень. Адже обізнаність у питаннях права робить наше життя більш комфортним та захищеним, а нам надає упевненості в собі.
Що необхідно знати дітям, щоб вміти захищати свої права?».