вівторок, 21 лютого 2017 р.

Пам’яті Героїв Небесної Сотні

Небесна Сотня – герої незборені,
Найкращі , найвідважніші сини,
Яскравим сяйвом в небі засвітились,
Щоб інші мріяли, любили і жили…

Три роки віддаляють нас від події Революції Гідності – лютневих днів, коли кращі з кращих віддали своє життя за право жити у вільній державі. Народ назвав їх Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані.

20 лютого з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні в місцевій

гімназії відбулося засідання клубу «Що? Де? Коли?» під назвою: «Пам’яті Героїв Небесної Сотні». Для присутніх старшокласників навчального закладу працівники районної бібліотеки спільно з учнями 11 – Б класу та класним керівником Н.М Сидоренко підготували героїко – патріотичну годину: «Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити».

Ведучі заходу головний бібліотекар ЦРБ Алла Кулик та учениці 11 – Б класу Дробітько Катя, Теребій Аліна згадали події, коли в центрі Києва лилась кров і від куль снайперів гинули беззбройні протестувальники. Вони пішли у Вічність – за честь, за волю, за право бути Громадянином. Вірші про події на Майдані прочитала Анастасія Нелаєва. Скорботну картину доповнювала ілюстрована виставка – реквієм «Герої не вмирають». Бібліотекар ознайомила всіх з книгами, які були представлені на виставці і запропонувала їх прочитати. Захід супроводжувався відео презентацією про події на Майдані, яку підготували Н.Свиденко та С.Поліщук.