пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Горить свіча і пам’яті сльоза…

Ми сьогодні в скорботі й з вели­кою нашою вдячністю згадуємо Героїв світлої пам'яті Небесної Сотні.

Герої не вмирають. Просто йдуть
з Майдану – в небо. В лицарі – зі смерті.
Пливуть човни. Пливуть човни. Пливуть…
Героям слава – вписано у серці.


24 лютого 2017 року в приміщенні читальної зали Чорнобаївської ЦРБ пройшла героїко-патріотична година: «Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити…», в якій взяли участь учні старших класів з класними керівниками.

Працівники ЦРБ – гол.бібліотекар АллаКулик та бібліограф Валентина Квітка підготували розповідь про події на Майдані кінця 2013 початку 2014 року, які перетворилися на справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого народу. Вірші про Майдан прочитала головний бібліотекар Галина Ричка.

Кожен герой повстав проти насилля, несправедливості до своєї країни… Кожен здійснив особистий подвиг – віддав своє життя заради нової України.

І це не пафосні слова. Це – реальність. Герої своїм подвигом показали силу та незламність українського духу. «Душу й тіло ми положим за нашу свободу», - ці рядки гімну у дні Єврореволюції стали пророчими. Світло запалених свічок нехай буде пам’яттю тим, хто навічно пішов із життя, хто заради торжества справедливості жертвував собою.

Захід поєднувався із відео-презентацією про події на Майдані, яку підготували Н.Свиденко і С.Поліщук та представленою виставкою-реквієм: «Герої не вмирають…».