пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Наш край - історії скарбниця,тут б’ється серце Кобзаря.

Кожний народ має своїх духовних велетнів-провідників у самобутній національний світ. Для нас, українців, таким символом став Т.Г.Шевченко. Його думи та почуття злилися з народними, голос його став голосом народу, мова його – мовою народною.

Нелегко осягнути багатогранність Шевченкової музи. Ми знаємо його як полум’яного борця, великого українця, великого патріота своєї землі. Доля щедро обдарувала його багатьма талантами: і через сторіччя не згасає слава ні Шевченка - художника, ні Шевченка – співака, ні Шевченка – поета, ні Шевченка – прозаїка, ні Шевченка – драматурга.
9 березня в актовій залі ЗОШ № 2 працівниками районної бібліотеки для дорослих проведений усний журнал «Три іпостасі Шевченкової музи». Бібліотекарі Г. Ричка, В. Горбенко, Н. Свиденко розповіли присутнім про Шевченкову багатогранність, доторкнулися до струн його душі. Перша сторінка розповіді присвячена інтимній ліриці поета та жінкам, друга сторінка присвячена, як талановитому художнику, Шевченко і музика – це ще одна сторінка його багатогранної особистості.

Присутні переглянули відеоролик «Тарас Шевченко», послухали вірші Т. Шевченка, які прочитали учні 10 класу Вовк Артур та Олександра Коріняк. На екрані проектувалися репродукції картин, портрети полководців, акварелі, різні офорти. У записі прозвучали пісні «Зацвіла в долині» та «Ой, зійди, зійди, зіронько та вечірняя».

Пророче слово Тараса Шевченка є невичерпним джерелом натхнення для багатьох поколінь українців.