середу, 29 березня 2017 р.

Чарівний світ поезії...

Чарівний світ поезії ... Чи можна розгадати його таємні, чарівні сили?

Поезія надихає, звеличує, штовхає на подвиги… Вірші найвідоміших поетів світу окриляють закоханих романтиків, запалюють відчайдушних любителів пригод, спонукають до боротьби за свої права. Поетичне слово містить у собі якусь незриму, непомітну і водночас велику силу. Воно народжується не на Землі, а десь у височині блакитного неба. Кожен вірш — це сповідь поета, якийсь незабутній епізод з його життя.

«На струнах слова…» - під такою назвою 28 березня у Чорнобаївській районній бібліотеці для дорослих в рамках тижня юнацької книги відбулося засідання літературного клубу "Слово". Для  старшокласників ЗОШ № 2 відбулась зустріч з місцевими поетами – В. Г. Копицею та Л.І. Науменко - людьми творчого обдарування, чия доля тісно пов'язана з поезією. Вони пишуть для себе, для своїх близьких, колег, за покликом душі. Кожна зустріч - то нове відкриття. Адже поетичне слово, дзвінкоголосе, як молодий струмок, поспішає бути почутим, щоб відізватися у серцях людей, торкнути легкою, ніжною мелодією нашої мови найтонші струни людських душ... І все це так потрібно нам усім, щоб мати любов до рідного краю, знати про поетичні таланти, на які багата наша земля.

Поети ознайомили підростаюче покоління із своєю творчістю, розповіли про свої творчі плани, а також декламували найновіші поезії. Зокрема Л.І. Науменко презентувала свою нову збірку «Калиновий цвіт», яка нещодавно вийшла у світ. В. Г. Копиця ознайомив учнів із своїми збірками «Дзвін на сполох» (2015) та «Сонце зійде»(2016). 

Зустріч з поетами пройшла в теплій невимушеній атмосфері. Хочеться з впевненістю вірити, що поетичне слово зачепило за душу слухачів і надовго залишиться в пам'яті багатьох присутніх і спонукатиме до більш тіснішого знайомства з світом поезії.