пʼятницю, 6 жовтня 2017 р.

Культурологічний міст "Бібліотеки - мости між громадою, владою, розвитком суспільства"


5 жовтня на базі Чорнобаївської централізованої бібліотечної системи відбувся культурологічний міст «Бібліотеки – мости між громадою, владою, розвитком суспільства». Організаторами мосту виступили – обласна універсальна бібліотека ім.. Тараса Шевченка, відділ культури і туризму Чорнобаївської райдержадміністрації, КЗ Чорнобаївська районна ЦБС. Учасники – представники влади, очільники галузі культури, бібліотечні працівники, представники громадських організацій Чорнобаївського, Золотоніського, Драбівського районів.
Керівник апарату райдержадміністрації Оксана Брагінець інформувала гостей про взаємодію і партнерство влади з бібліотечною спільнотою Чорнобаївщини. У своєму виступі вона зазначила, що сьогодні бібліотека не тільки згуртовує громадськість у вирішенні соціально значущих проблем, але й позиціонує інтереси місцевої громади. Тож питання, що потребують посилення бібліотечної роботи для інформаційного забезпечення громад повинні вирішуватись у партнерстві, при підтримці влади, депутатського корпусу, громади.

З роботою бібліотек в системі інноваційної діяльності галузі культури Чорнобаївщини ознайомила присутніх начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Світлана Шаповал. 

Про інноваційний формат традиційної бібліотеки, або як стати корисними для громади поінформувала директор КЗ Чорнобаївська  районна ЦБС Світлана Мосійчук.


Гості з Золотоніського та Драбівського районів ознайомили присутніх з інноваціями та осучасненням роботи бібліотек в період трансформації їх діяльності в умовах адміністративно-територіальної реформи, доповнюючи розповіді відеопрезентаціями.

Дискусійним питанням стало питання щодо шляхів збереження та розвитку публічних бібліотек Черкащини в умовах децентралізації. Модераторами дискусійної трибуни виступили Л.П. Капкаєва – директор ОУНБ ім.. Т. Шевченка та Н.Д. Вітавська – завідувачка науково-методичним відділом ОУНБ ім.. Тараса Шевченка









Далі учасники переїхали до бібліотечної філії села Мала Бурімка, де були розглянуті питання ролі сільської бібліотеки в житті громади; основних складових успіху сільської бібліотеки; ефективності, якості, партнерства в діяльності бібліотек в умовах децентралізації. Під час заходу представники районних та сільських бібліотек мали змогу обмінятися досвідом, адже бібліотеки – це мости між громадою, владою, розвитком, суспільством.