понеділок, 12 лютого 2018 р.

Злочини проти життя

12 лютого 2018 року в читальній залі Чорнобаївської ЦРБ проведено засідання клубу «Контакт» на тему «Злочини проти життя», на якому були присутні учні старших класів Чорнобаївської гімназії з класними керівниками. 

Бібліотекар ЦРБ Алла Кулик  ознайомила учнів про суть Кримінального кодексу України, що означає саме поняття «злочин», які причини й умови скоєння злочинів неповнолітніми, про чинники, які зумовлюють негативний розвиток особи підлітка, його криміналізацію.
На захід були запрошені: Копійка Інна Миколаївна – керівник відділу «Чорнобаївське бюро правової допомоги» Золотоніського МЦ з надання БВПД та Швиденко Ярослава Володимирівна – старший інспектор Чорнобаївського районного відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України. Вони детальніше ознайомили учнів із видами покарань, статистикою злочинів у нас в районі, розповіли про булінг і  передбачено законом покарання за нього, порівняли покарання неповнолітніх і дорослих.

Проведення засідання поєднувалося із переглядом відео-презентації та представленою в читальному залі виставкою-застереження «Злочин і кара», на якій розміщені матеріали про правову відповідальність підлітків за порушення закону та шляхи попередження правопорушень.